Tuesday, December 29, 2009

Kyslá dusená kapusta

  • Kyslá kapusta (LIDL, s vinom, v konzerve)
  • 5-6 PL oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1bobkový list
  • Soľ
  • Trocha mletej rasce
  • Mäsový bujón /slepačí/
  • 1 väčší surový zemiak /alebo 2 malé/
  • 2 PL kryštálového cukru

Z dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel, pridáme olej  a nakrájanú cibuľu /nemusí byť nadrobno/.
Cibuľu len trocha popražíme pridáme rascu do nej dáme kapustu, /ak nemáte radi veľmi kyslú tak ju treba najprv  prepláchnuť studenou vodou. Budeš mať jušku./ bobkový list a podlejeme vodou /asi 0,5l/ , osolíme, pridáme bujón a varíme asi 15-20 minút na miernom ohni .  Potom pridáme najemno nastrúhaný alebo rozmixovaný zemiak, ktorým zahustime kapustu.  Ochutnáme ak treba dochutíme, môžeme pridať aj cukor .
 Dobrú chuť.

No comments:

Post a Comment