nedeľa 19. januára 2025

Staroceska krupova s hubami

  •  200g krúp
  • 100 g varených húb (resp ja zalievam horúcou vodou a nechám postáť)
  • 1 zeler
  • 2 petržleny
  • 2 zemiaky
  • mrkva
  • petrželová vnať
  • soľ
  • mletá rasca
  • 1 žĺtok
  • 200 ml smotany

V osolenej vode uvariť sparené krúpy, postupne pridať rascu, najemno nastrúhané zemiaky, na masle spenenú strúhanú koreňovú zeleninu, pokrájané varené huby a dobre povariť. Na zaver vmiešať nasekaný petržlen a smotanu s rozšľahaným žĺtkom.
Ja som si v tlakovom hrnci predvarila krúpy - cca 12 min. Mne tá polievka chutí aj bez smotany, ale pre niekoho môže byt taká mazľavá. Použila som aj tu vylúhovanú vodu z hub.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára