- 200g krúp
- 100 g varených húb (resp ja zalievam horúcou vodou a nechám postáť)
- 1 zeler
- 2 petržleny
- 2 zemiaky
- mrkva
- petrželová vnať
- soľ
- mletá rasca
- 1 žĺtok
- 200 ml smotany
V
osolenej vode uvariť sparené krúpy, postupne pridať rascu, najemno nastrúhané
zemiaky, na masle spenenú strúhanú koreňovú zeleninu, pokrájané varené huby a
dobre povariť. Na zaver vmiešať nasekaný petržlen a smotanu s rozšľahaným žĺtkom.
Ja som si v tlakovom hrnci predvarila krúpy - cca 12 min. Mne tá polievka chutí aj bez smotany, ale pre niekoho môže byt taká mazľavá. Použila som aj tu vylúhovanú vodu z hub.
Ja som si v tlakovom hrnci predvarila krúpy - cca 12 min. Mne tá polievka chutí aj bez smotany, ale pre niekoho môže byt taká mazľavá. Použila som aj tu vylúhovanú vodu z hub.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára