Tuesday, December 29, 2009

Expresne langose

  • 500g hladkej múky
  • 1/2 bieleho jogurtu alebo kyslej smotany (malý celý)
  • ½ kávovej lyžičky sódy bikarbóny  
  • 42 g droždia
  • ¼ l mlieka
  • 1  lyžica cukru
  • štipka soli
  • olej na smaženie
  • cesnak
  • voda,soľ na potretie.

    Postup:
    Do misky dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru, lyžicu hladkej múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame hladkú múku, jogurt alebo smotanu, štipku soli a sódu. Pridáme vykysnutý kvások, vymiešame cesto a bez toho, aby sme ho nechali kysnúť, ihneď tvoríme bochníčky, ktoré rozťahujeme na požadovanú veľkosť. V panvici na rozpálenom oleji smažíme z oboch strán. V hrnčeku rozmiešame trochu vody alebo oleja so soľou a prelisovaným cesnakom a touto zmesou upečené langoše potrieme. Ďalej si už na langoš dá každý prísady podľa svojej chute.
    Ak urobíš kvások vo väčšej miske tak môžeš ostatné prísady pridávať do vykysnutého kvásku.

No comments:

Post a Comment