Milujem tento kolac. A myslim si, ze jeho priprava je relativne lahka. Uz jeho prva verzia, ktoru som kedy upiekla, bola jedla.
Recept na malý plech
Cesto:
- 20 dg hladkej múky
- 12,5 dg palmarin
- 7,5 dg práškového cukru
- ½ vanilkového cukru
- ¼ kypriaci prášok do pečiva
- 1 žĺtok /bielok si odložíš budeš ho potrebovať do plnky/
- 2 polievkové lyžice kakaa
- Tuk a múka na plech /môžeš použiť palmarin/
Všetky sypké ingrediencie v mise spolu premiešame potom pridáme palmarin a žĺtok a spracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti a odložíme do chladničky stuhnúť asi na 30 minút /tak aby sa dalo strúhať/.
Medzi tým si pripravíš plnku.
Plnka:
Medzi tým si pripravíš plnku.
Plnka:
- 40 dg tvarohu
- 12,5 dg práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 polievková lyžica solamylu
- 1 žĺtok
- 2 bielky
Najprv si vyšľaháš sneh z bielkov./ pred šľahaním do bielkov pridáš štipku soli /
Žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme prepasírovaný tvaroh /ale nemusí byť len ho trocha s ponorným mixérom rozmixuješ/, solamyl a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Na vymastený a múkou vysypaný plech postrúhame jednu časť cesta. Na ňu opatrne nanesieme plnku/budeš ju dávať lyžicou ,také kopčeky a potom opatrne rozotrieš/
Na plnku nastrúhaš druhú polovicu cesta. Koláč upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 35 – 45 min .
Čauko a príjemný deň.
Žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme prepasírovaný tvaroh /ale nemusí byť len ho trocha s ponorným mixérom rozmixuješ/, solamyl a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Na vymastený a múkou vysypaný plech postrúhame jednu časť cesta. Na ňu opatrne nanesieme plnku/budeš ju dávať lyžicou ,také kopčeky a potom opatrne rozotrieš/
Na plnku nastrúhaš druhú polovicu cesta. Koláč upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 35 – 45 min .
Čauko a príjemný deň.
No comments:
Post a Comment