Tuesday, December 29, 2009

Výpečky

  • Baravčové pliecko
  • Soľ
  • Čierne korenie mleté
  • Vegeta
  • Rasca mletá
  • Majoránka
  • Cesnak /4-5 strúčikov/
  • Cibuľa

Mäso nakrájame na kúsky /asi 7x4x4 to je približne/  a ochutíme ho koreninami okrem cesnaku a cibule.
Do panvice, alebo zapekacej misy/podľa toho kde to chceš robiť na sporáku, alebo v trúbe/ dáme olej  trocha na dno. Poukladáme okorenené mäso podlejeme asi 1 dcl vody a prikryté dusíme. Počas pečenia mäso obraciame, podlievame vodu/ môže byť aj vývar, ja používam vodu/.
Asi v polovici pečenia tak po 20 minútach pridáme k mäsu nakrájanú cibuľu na mesiačiky/ t.j. pozdĺž cibule/ a prelisovaný alebo natenko nakrájaný cesnak. Stále pečieme zakryté, ale kontrolujeme, aby sa mäso nevysušilo, keď sú kúsky mäkké  panvicu, alebo zapekaciu misu odkryjeme, podlejeme vodou, aby sme mali potrebné množstvo šťavy. Necháme prevrieť. Podávame s dusenou červenou kapustou, alebo kyslou kapustou, knedľou alebo varenými zemiakmi.


No comments:

Post a Comment