Tak podme na to. Ingrediencie "od oka".
Na privarok:
- Maslova tekvica (oranzova), nastruhana na hrubom struhadle.
- Cibula
- Kopor, zopar konarikov resp. podla toho ako (ne)mate kopor radi
- Poctiva smotana na slahanie, jeden kelimok cca 200ml
- Sol, cukor, citron (alebo ocot)
- Zaprazka (roztopene maslo s mukou)
Na masko:
- Cibula
- Bravcove pliecko, nase malo 400g, cca
- Rozne koreniny - cierne a farebne korenie, zopar rozdrvenych kuskov koriandrovych semienok, rozdrveny rozmarin, susene chilli, drvena rasca. Nebojte sa improvizovat. Cervena paprika, susena, mleta.
- Cesnak
- Paradajky, malinko
- Sol
- Muka - na zasypanie
Postup:
Tekvica mala nieco pod dve kila. Polovicu sme nastruhali, na hrubom struhadle. Druha polovica zostala na pecenie. Tekvicu sme posoli, pokvapkali citronovou stavou a nechali postat. Medzitym sme nakrajali cibule, cesnak. Jedlo sa bude jest lyzicou, tak aby sa stravnici s masom netrapili, nakrajame ho na male kocky. Kym tekvica odpocivala, maso sme nakorenili (okrem papriky) a cast nakrajanej cibule zacali robit na oleji. Ked bola cibula pripravena, supli sme do nej cesnak a hned maso. Ked sa maso zatiahlo, poprasili sme ho cervenou paprikou a po chvilke sme ho zaliali horucou vodou. Pridali sme sol. Potom sme zacali krajat paradajky a tie sme pridali k masu. Hrniec sme zavreli a maso sa dusilo. Maso sa varilo do makka a paradajky do stratena. Kto chce mat omacku hustejsiu, moze poprasit mukou.
Dobre, podme spat. Maso sa nam dusi pod pokrievkou a my zaciname robit tekvicu. Na oleji sa nam peni cibula, pridame nastruhanu tekvicu a trosku kopru. Vsetko opekame a miesame, kym sa farba tekvice trosku nezmeni. Nasa isla trosku dozlta. V konvici nam uz zovrela voda a tak mozeme tekvicu zaliat vodou. Vody tak akurat do vysky tej tekvice. Aby z toho nebola polievka, ale privarok. Ak je vody viacej, nechame vodu odparit. Zatial sa tvarime, ze vsetkeho je akurat, tekvicu zakryjeme pokrievkou a dusime, kym nie je tekvica primerane makka. Makka, nie uplne rozvarena. Ked je tekvica podla priania, vlejeme smotanu. Pridame zaprazku a dochutime cukrom, solou a citronovou stavu. Nechame povriet, vypneme a prisypeme zvysok nakrajaneho kopru.
Tekvica je primerane makka, ochutena. Maso sa rozpadava a mozeme servirovat. Na tanier nacapujeme tekvicu a navrch pridame maso so stavou a mozeme jest. Zelame dobru chut ;)
No comments:
Post a Comment