Monday, January 1, 2024

Cibuľové chutney

Náš obľúbený recept k trhanému mäsu:

Ingrediencie:

  • 2 PL rastlinného oleja
  • 500 g očistenej červenej cibule
  • 130 g trstinového cukru
  • 1 celá chilli paprička
  • 4 konáriky tymiánu
  • 1 dl aceto balsamico

Postup:

  1. Na hlbokej panvici si rozpálime olej. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.
  2. Vhodíme na panvicu a restujeme cca 10 minút, kým cibuľka nestmavne. Pozor, aby sa nám nepripálila, občas premiešame.
  3. Pridáme cukor, nakrájanú chilli papričku, tymián a balsamico.
  4. Cibuľku dusíme na slabom ohni približne 25-30 minút, kým sa nám balsamico nezredukuje a cibuľka nám pekne skaramelizuje.
  5. Konáriky tymiánu vylovíme a vyhodíme. Chutney skladujeme v uzatvárateľnom poháriku v chladničke.

Veľké ďakujem patrí autorke www.thestoryofacake.sk

No comments:

Post a Comment