Náš obľúbený recept k trhanému mäsu:
Ingrediencie:
- 2 PL rastlinného oleja
- 500 g očistenej červenej cibule
- 130 g trstinového cukru
- 1 celá chilli paprička
- 4 konáriky tymiánu
- 1 dl aceto balsamico
Postup:
- Na hlbokej panvici si rozpálime olej. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.
- Vhodíme na panvicu a restujeme cca 10 minút, kým cibuľka nestmavne. Pozor, aby sa nám nepripálila, občas premiešame.
- Pridáme cukor, nakrájanú chilli papričku, tymián a balsamico.
- Cibuľku dusíme na slabom ohni približne 25-30 minút, kým sa nám balsamico nezredukuje a cibuľka nám pekne skaramelizuje.
- Konáriky tymiánu vylovíme a vyhodíme. Chutney skladujeme v uzatvárateľnom poháriku v chladničke.
Veľké ďakujem patrí autorke www.thestoryofacake.sk
No comments:
Post a Comment