- 50 dg polohrubej múky
- 2 smetoly (alebo iný tuk podľa uváženia)
- 12 lyžíc bieleho vína
- trocha soli
- práškový cukor na obaľovanie
Cesto nechať 2 hodiny postáť. Rozvaľkať a vykrojiť želané tvary. Upečené obaľujeme v práškovom cukre.
Čo sa týka toho smetolu, ja viem, že dnes je ten trend niekde úplne inde, ale ja si tieto koláčiky pamatám, keď sa na návštevách fajčilo v obývačke a biele víno sa pilo z litrovej zelenej fľaše. Smetol a Heru nikto neriešil. A aj tento recept je z takého starého zošita, legendárneho, kde si mamina krasopisne zapisovala inšpirácie roky roky dozadu. Ničo sa užani nedá prečítať a niektoré strany mi už pri listovaní zostali v ruke. Aby to zostalo autentické, do receptu nezasahujem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára