- 1 kg hladkej múky
- 2-3 uvarené zemiaky (stredné)
- 1 kocka droždia
- 1 poliev.lyž.cukru
- 1 poliev.lyžica soli
- 3 pol.lyž. octu
- 1/2l vlažnej vody
- rasca podľa chuti cca 1 čajová lyžička
Do pekárne dáme cukor, soľ, vlažnú vodu, ocot a rascu. Pridáme múku, postrúhané uvarené zemiaky, droždie a nastavíme program cesto. Po ukončení spracovania cesta vyberieme cesto z pekárne, urobíme bochník a necháme v nejakej nádobe vystlanej utierkou, posypanou múkou vykysnúť asi 15-20 min. Po vykysnutí bochník dáme na plech, potrieme vodou a pečieme pri 180 C. Po 30 min. znížime teplotu na 150 ° C hod. Pred dopečením asi 10 min. chlebík potrieme čistou vodou. Potom sa nám pekne zapečie.
Ak chceš môžeš rozdeliť na dva menšie bochníky.
Ak chceš môžeš rozdeliť na dva menšie bochníky.
No comments:
Post a Comment