- Kyslá kapusta
- zemiaky
- udenina
- sušené huby
- cesnak 4 strúčiky
- veľká cibuľa
- bujon
- bobkový list
- nové a čierné korenie
- majoránka
- rasca
- masť alebo olej
- 2 polievkové lyžice múky (hladká a polohrubá)
- červená paprika
Zemiaky si nakrajame na kocky a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, pridame nakrajanú kyslú kapustu, sušené huby, bujón, udeninu (ak dávam klobasu tak ju nakrajam na kolieska a nasucho opražim a tak pridávam, ale až pred dokončením - asi 15 minút), bobkový list, rasca, nové a čierné korenie. Dolejeme vodou a nechame variť kym nie je uvarená udenina. Medzi tým si pripravime zápražku z cibule masti a múky, do ktorej hneď po odstavení dáme mletú červenú papriku. Potom pridáme do polievky a nechame variť. Nakonie pridáme cesnak a majoránku, ešte trochu povaríme (cca 10 minút).
Dobrú chuť!
Ja
pridávam aj fazuľu, ktorú večer zalejem vodou a potom osobitne
uvarím a pridam bez vývaru do kapustovej polievky. Môžeš pridať
aj sušené slivky.
No comments:
Post a Comment